Tar lite tid att göra, men så värt det! 🙂
Entrecôten stekte vi hel på spisen i en grillpanna, med lock över. Gned först in den med pressad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Klar när innertmeperaturen är 62°C. Om man inte vill ha den så blodig.
Rättikagratäng
- 800 g rättika
- 1 gul lök
- 3 dl crème fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 200 g philadelphiaost
- 4 vitlöksklyftor
- 2-3 dl riven ost
- Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 150°C. Koka upp vatten i en kastrull. Skala och skiva rättikan i ca 5 mm skivor. Lägg i det kokande vattnet 5 minuter.
2. Skiva löken och varva i en ugnsform tillsammans med rättikan. Blanda ihop mejeriprodukterna med pressad vitlök, salt och peppar. Häll över i formen och peta runt lite så att det åker ner ordentligt genom hela.
3. Sätt in i ugnen 60-75 minuter. När rättikan lätt går att skära igenom med en kniv, ta ut och strö över osten. Sätt in i ugnen igen tills osten smält och fått lite färg.
Lämna en kommentar