Pasta med lax och tomatsås

16 Aug

© https://lchflife.wordpress.com

Den här såsen var bland det godaste jag har ätit! 🙂

Toppa allting med riven parmesan vid servering så blir det som allra godast.

Laxfilén tillagade jag i ugnen på 200°C tills innertemperaturen var 55°C.

Pasta 4 portioner

  • 6 st ägg
  • 200 g philadelphia
  • ¾ dl fiberhusk
  • Kokosolja

1. Sätt ugnen på 150°C. Vispa äggen så poröst som möjligt. Blanda ned osten och fiberhusken. Bred ut på tre stycken plåtar med bakplåtspapper och låt svälla ca 10 minuter.

2. Pensla ett annat bakplåtspapper med kokosolja och lägg över pastan. Kavla ut så tunt som möjligt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.

3. Ta ut och låt svalna en aning, vik ihop den kortsida till kortsida några gånger och skär så tunna strimlor som möjligt. Sprid ut allt på en och samma plåt och värm lite snabbt i ugnen igen innan servering.

Tomatsås 4 portioner

  • 3 st vitlöksklyftor
  • ½-1 msk torkad basilika
  • 1-2 dl vatten
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 350 g små tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Salt och peppar
  • Riven parmesan

1. Smält smör i en kastrull och pressa ner vitlöken och låt fräsa en stund. Ha i basilikan, vattnet och grädden. Låt småputtra.

2. Skär tomaterna i mindre bitar, lägg ner i såsen och låt det fortsätta småputtra. Blanda ned tomatpuré, sambal oelek och smaka av med salt och peppar.

Ett svar to “Pasta med lax och tomatsås”

  1. Lana 16 augusti, 2012 den 17:35 #

    Längesen jag gjorde lchf-pastan… den är så god! 🙂
    Tack för påminnelsen! 🙂
    Ha en fin kväll!
    //Lana

Lämna en kommentar