Vanlig stekt laxfilé med en något förenklad, men riktigt god variant av hollandaisesås. 🙂 Helt perfekt konsistens på den.
Jag åt med ärtor för jag tycker det är så otroligt gott, men byt ut mot exempelvis haricot verts om du är känslig för kolhydraterna.
4 portioner
Hollandaisesås
- 150 g smör
- 3 äggulor
- 2-3 tsk citronsaft
- Salt
1. Smält smöret på låg värme i en kastrull och vispa äggulorna med ballongvisp i en skål.
2. När smöret och äggulorna har fått samma temperatur (dvs rumstemperatur) så häll försiktigt i smöret i äggulorna under ständig omrörning.
3. Smaka av med citronsaft och salt.
Hej!!
Jag har aldrig gjort Hollandaisesås, och förstår inte riktigt receptet…!!
”När smöret och äggulorna får samma temperatur…” menar du då att när smöret är kallt/rumstempererat eller ska man vispa äggulorna över hett vatten tills det blir varmt…??
Hej!
Det jag menar är att både smöret och äggulorna ska vara rumstempererade.
Ser nu att det kanske inte framgick ordentligt.. Ändrar det. 😉
Va bra!! Tack!! 😀