Stekt lax med hollandaisesås

22 Feb

© https://lchflife.wordpress.com

Vanlig stekt laxfilé med en något förenklad, men riktigt god variant av hollandaisesås. 🙂 Helt perfekt konsistens på den.

Jag åt med ärtor för jag tycker det är så otroligt gott, men byt ut mot exempelvis haricot verts om du är känslig för kolhydraterna.

4 portioner

Hollandaisesås

  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 2-3 tsk citronsaft
  • Salt

1. Smält smöret på låg värme i en kastrull och vispa äggulorna med ballongvisp i en skål.

2. När smöret och äggulorna har fått samma temperatur (dvs rumstemperatur) så häll försiktigt i smöret i äggulorna under ständig omrörning.

3. Smaka av med citronsaft och salt.

3 svar to “Stekt lax med hollandaisesås”

  1. Anneli 22 februari, 2012 den 20:07 #

    Hej!!
    Jag har aldrig gjort Hollandaisesås, och förstår inte riktigt receptet…!!
    ”När smöret och äggulorna får samma temperatur…” menar du då att när smöret är kallt/rumstempererat eller ska man vispa äggulorna över hett vatten tills det blir varmt…??

    • lchflife 22 februari, 2012 den 20:09 #

      Hej!
      Det jag menar är att både smöret och äggulorna ska vara rumstempererade.

      Ser nu att det kanske inte framgick ordentligt.. Ändrar det. 😉

      • Anneli 22 februari, 2012 den 20:24 #

        Va bra!! Tack!! 😀

Lämna ett svar till Anneli Avbryt svar