Köttfärsfylld aubergine

8 Aug

© https://lchflife.wordpress.com

Improviserade ihop det här receptet lite, men det blev riktigt gott! 🙂

4 portioner

  • 2 st auberginer
  • 400 g fläskfärs
  • ~10 st champinjoner
  • 100 g ädelost
  • Parmesan
  • Salt

1. Dela auberginerna på hälften och gröp ur dem. Kan hjälpa att snitta ett rutmönster i först. Dela det urgröpta i småbitar, lägg upp på hushållspapper och salta ordentligt över. Låt ligga en stund och torka sedan av all vätska.

2. Sätt ugnen på 225°C. Stek fläskfärsen i en panna med smör. Dela champinjonerna i mindre bitar och stek även dem. Stek till sist aubergineurgröpet och blanda ihop tillsammans med färsen och champinjonerna. Smula i ädelosten.

3. Lägg röran i auberginehalvorna, strö över riven parmesan och ställ in i ugnen 15-20 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: