Kålpudding

14 Jun

© https://lchflife.wordpress.com

Mycket godare än vad det ser ut! Servera gärna med lingon också! 🙂

Ett tips är att strimla vitkålen betydligt finare än vad som är gjort här, svårt att äta när det är så stora bitar.

En stor ugnsform, ~8 port

  • 1 kg vitkål
  • 1 kg köttfärs
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 250 g keso
  • 1 gul lök
  • 1 msk buljongpulver
  • 5 dl vatten
  • Salt och peppar

Sås

  • 3 dl spad
  • 4 dl grädde
  • Soja
  • Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 175°C. Strimla vitkålen och stek den mjuk i smör.

2. Blanda köttfärsen med grädde, ägg, keso och en riven gul lök. Salta och peppra.

3. Blanda ihop köttfärsen och vitkålen i en stor ugnsform och skär i portionsbitar. Koka upp vatten och lös buljongpulvret i. Häll över i ugnsformen.

4. Ställ in i ugnen i 30 min, häll sedan av 3 dl av buljongen som ska användas till såsen. Ställ in i 20 minuter till.

5. Koka ihop spadet tillsammans med grädden så att ungefär hälften försvinner. Smaka av med soja, salt och peppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: