Blomkålsotto

10 Jun

© https://lchflife.wordpress.com

Blev positivt överraskad av den här rätten! Väldigt gott! 🙂

Inspirationen fick jag från LCHF till vardag och fest.

4 portioner

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 8-10 champinjoner
  • 100 g serranoskinka
  • Buljongpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • Salt och peppar

1. Skär champinjonerna i skivor och stek mjuka i smör.

2. Riv blomkålen och hacka löken. Stek först löken och blanda sedan i blomkålen i stekpannan tillsammans med lite buljongpulver (utspätt enligt vad det står på förpackningen). Fräs i ca 5 minuter.

3. Klipp i skinkan och häll över grädden. Lått puttra i ca 10 minuter. Salta och peppra.

4. Blanda till sist i champinjonerna och riv parmesanosten. Vänd ner det mest i pannan, men spara lite till servering.

Annonser

Ett svar to “Blomkålsotto”

  1. Erika - LCHF till vardag och fest 10 juni, 2012 den 15:49 #

    Seranoskinka måste jag prova att ha i, det låter jättegott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: