Spenat och tomatpaj

25 Maj

© https://lchflife.wordpress.com

© https://lchflife.wordpress.com

Första gången jag testade att göra paj med en riktigt botten!

Smaken var riktigt bra, det enda jag har att klaga på är att den blev så tunn. Så blir nog att göra mer deg nästa gång. Lägger ut receptet iallafall. 🙂

Pajskal

  • 3 dl mandelmjöl
  • ½ dl sesamfrön utan skal
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 ägg

1. Sätt ugnen på 200°C. Mixa mandelmjölet tillsammans med sesamfröna. Blanda i resten av ingredienserna.

2. Tryck ut i springform och nagga lätt. Ställ i kylen minst en halvtimme.

4. Grädda i ugnen ca 7 minuter tills det fått lite färg.

Fyllning

  • 250 g fryst bladspenat
  • ½ purjolök
  • 2-3 st tomater
  • 50 g fetaost
  • 4 st ägg
  • 3 dl gräddfil
  • ½ dl crème fraiche
  • Salt & peppar
  • 3 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225°C. Tina spenaten och krama ur så mycket vätska som möjligt. Strimla purjolöken och fräs tillsammans med spenaten i en stekpanna med smör.

2. Skiva tomaterna och blanda ihop äggen, gräddfilen, crème fraichen och salt och peppar.

4. Lägg spenaten, fetaosten och tomaterna i pajskalet. Häll över äggstanningen och till sist den rivna osten.

5. Tillaga i ugnen ca 25 minuter tills den fått färg och äggstanningen har stelnat.

4 svar to “Spenat och tomatpaj”

  1. Anneli 26 maj, 2012 den 14:01 #

    Både ser och låter jättegottt!! Ska definitivt testas!! 😀

  2. Erika - LCHF till vardag och fest 28 maj, 2012 den 21:47 #

    Vad gott! Jag har aldrig testat att göra LCHF-skal till paj, men har tänkt testa vid tillfälle.

  3. Marja 30 maj, 2012 den 14:48 #

    Wow, det där såg så gott ut att receptet måste testas!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

Lämna ett svar till Anneli Avbryt svar