Laxsida med majonnäs- och dilltäcke

13 Maj

© https://lchflife.wordpress.com

Väldigt saftig lax som är lätt att göra! 🙂 Åt tillsammans med smörstekta sparris och morötter.

Och man behöver inte älska majonnäs (jag gör inte) för att tycka om det här! Den tar inte över smaken så mycket som man kan tro.

4-6 portioner

  • 1/2 laxsida
  • 1-2 dl ekologisk majonnäs
  • Dill
  • Salt & peppar

1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsform, gärna med ett bakplåtspapper under. Salta och peppra.

2. Bred ut ett lager med majonnäs över och strö över dill.

3. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 55-58°C.

Annonser

3 svar to “Laxsida med majonnäs- och dilltäcke”

  1. Erika - LCHF till vardag och fest 14 maj, 2012 den 20:23 #

    Åh, lax är min favoritmat.

  2. Kristina 28 oktober, 2012 den 14:17 #

    LCHF och så har du morötter i receptet ???

    • lchflife 29 oktober, 2012 den 12:25 #

      Ja.. Är man känslig eller sjuk så ska man självklart undvika morötter. Men är man frisk och enbart äter lchf för att må bra så skadar det inte med lite morötter ibland.

      Man får avgöra själv vad man tål eller vill äta! 🙂 Huvudsaken är att vi tar bort den onaturliga och stärkelserika delen av maten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: