Pestofylld fläskytterfilé

3 Apr

© https://lchflife.wordpress.com

Gjorde fläskytterfilé i ugnen med pesto och gräddkokad vitkål!

Pesto
  • 25 g pinjenötter
  • 1 kruka ekologisk basilika
  • ½ vitlöksklyfta
  • 50 g parmesan
  • 1 dl olivolja

1. Rosta pinjenötterna i en stekpanna.

2. Mixa nötterna tillsammans med basilikan. Skär/pressa vitlöken och blanda ner i basilikan tillsammans med riven parmesan.

3. Ha i oljan lite i taget tills det blir en bra konsistens.

Fläskytterfilé

  • En fläskytterfilé
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Egengjord pesto
  • Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200°C. Skär ev. bort senor etc från fläskytterfilén. Snitta ganska djupa snitt tvärs över filén.

2. Tryck ner tunna skivor av vitlök och bryn filén lätt på alla sidor i smör.

3. Lägg i en ugnssäker form och lägg på peston, salta och peppra ev.

4. Tillaga i ugnen 20-30 min, innertemperaturen ska var 65°C.

Gräddkokad vitkål

  • 1 liter strimlad vitkål
  • 4 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • Salt och peppar

1. Fräs vitkålen lite lätt i smör, den ska inte bli brun.

2. Salta och peppra och häll sedan på grädden.

3. Koka upp och låt småputtra ca 30 min.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: