Stekt lax på grönsaksbädd

8 Feb

1 portion

  • 1 st laxfilé
  • 1 morot
  • 5 st små champinjoner
  • ~4 cm purjolök
  • Rödlök
  • Salt, peppar
  • 1 dl vispgrädde

1. Skär morot, champinjoner, purjolök och rödlök i lagom stora bitar.

2. Stek laxen i en stekpanna med smör på ganska hög temperatur så att den får en stekyta.

3. Ha i grönsakerna i pannan och sänk temperaturen lite, häll på ca 1 dl vatten som får koka bort.

4. Häll på grädden när vattnet kokat bort och låt puttra en stund så att den tjocknar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: