Torskgratäng med bacon

7 Feb

Dagens middag blev den här goda fiskgratängen tillsammans med haricot verts. 

4 portioner

  • 400 g torskfiléer alt. annan vit fisk
  • ~10 cm purjolök
  • Salt, peppar, citron och dill
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 paket (ca 150g) bacon

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en smörad, ugnsfast form.

2. Hacka purjolöken och ha över fisken. Krydda med lite salt, peppar, citronsaft och dill.

3. Blanda grädden med crème fraichen och häll över i formen. Tillaga i ugnen ca 30 min.

4. Klipp baconen i bitar och stek så att de blir knapriga. Lägg över på ett papper så att fettet rinner av.

5. Lägg över baconen på gratängen innan servering.

Annonser

2 svar to “Torskgratäng med bacon”

  1. sabina 8 februari, 2012 den 16:03 #

    Kul att du har kommit igång igen, mer inspiration behövs alltid! 🙂

    • lchflife 8 februari, 2012 den 17:46 #

      Tack, det tycker jag med! 🙂 Kommer nog inte komma upp inlägg varje dag, men siktar på minst två stycken i veckan åtminstone!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: