Köttfärssås och zucchinispagetti

3 Aug

© https://lchflife.wordpress.com

Lyckades göra världens godaste köttfärssås till middag, helt ur fantasin. 🙂 Zucchinispagettin är inspiration härifrån. Toppade med lite parmesan.

  • 500 g ekologisk nötfärs
  • ½ gul lök
  • Salt och peppar
  • Paprikapulver
  • Chilipulver
  • 400 g krossade tomater
  • Tomatpuré
  • 4 små champinjoner
  • 1 morot
  • Grädde

1. Hacka löken och fräs den i smör i en stekpanna.

2. När den fått färg, ha i köttfärsen och krydda.

3. När köttfärsen är tillagad, ha i de krossade tomaterna och tomatpurén.

4. Skär champinjonerna och riv moroten. Lägg i pannan.

5.  Ha på grädde, vet inte hur mycket jag tog. Avgör hur rinnig du vill ha såsen, jag gillar när den är lite krämig.

6. Låt puttra 5-10 minuter på ganska låg värme.

Annonser

4 svar to “Köttfärssås och zucchinispagetti”

  1. Birgitta Höglund 3 augusti, 2010 den 18:29 #

    Hej. Vad kul att du gillade min zucchinipasta 🙂
    Glada hälsningar./ Birgitta

  2. Anneli 3 augusti, 2010 den 20:53 #

    Härmed är receptet på Zucchinipastan snodd!! 😀
    Suverän idé att göra som pasta av zucchini!!
    Köttfärssåsen verkar god den också!! Jag byter bara ut köttfärs mot Quorn – lätt som en plätt!!
    Tack för recept!! 😀

    • lchflife 3 augusti, 2010 den 21:11 #

      Kul att du blev inspirerad av det! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tacoinspirerat « lchflife - 5 augusti, 2010

    […] lite av den här köttfärssåsen och rev över ost som jag sen värmde så att osten […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: