Köttfärslimpa med mozzarella

28 Feb

© https://lchflife.wordpress.com

En spännande och smakrik köttfärslimpa! 🙂 Som är enkel att variera som man själv vill..

Åt den tillsammans med blomkålsmos och haricot verts.

4 portioner

  • 500 g blandfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • Timjan
  • Salt och peppar
  • 200 g mozzarella
  • ~5 st soltorkade tomater
  • ~5 st svarta oliver
  • 50 g smör
  • 1 tsk soya
  • 1 dl grädde

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop köttfärsen med 1 dl grädde, ägg och kryddor.

2. Tryck ut på ett bakplåtspapper så att det täcker nästan hela. Placera ut skivad mozzarella, soltorkade tomater och oliver på köttfärsen.

3. Rulla ihop från kortsidan och placera i en smörad ugnsfast form. Pensla med smält smör blandat med soya.

4. Tillaga i ugnen 50 min. Häll över 1 dl grädde när det är 20 minuter kvar.

Lämna en kommentar